کوادکوپتر چیست؟

 کوادکوپتر نوعی مولتی روتور است

که به واسطه ۴ موتور میتواند نیروی لیفت ایجاد کرده و در آسمان شناور باقی بماند ، امروزه کوادکوپترها و مولتی روتورها در ابعاد و قدرتهای مختلف و برای انجام کارهای گوناگون طراحی و ساخته می شوند ، یکی از پر مصرف ترین کاربرد کوادکوپترها برای تفریح و سرگرمی می باشد ، از این وسیله برای تصویر برداری هوایی نیز به صورت گسترده استفاده میکنند که اصطلاحا به آن هلی شات گفته می شود ، یک کوادکوپتر میتواند چندین اسم مختلف داشته باشد به طور مثال به کوادکوپتر ، کوادروتور نیز گفته می شود ، مولتی کوپتر یا مولتی روتور نام دیگری است که در مورد این ۴ پره ها کاربرد دارد.

کوادکوپترها همانند بسیاری دیگر از محصولات پروازی از ایجاد اختلاف فشار در اتمسفر پیرامون خود برای بلند شدن و حرکت در هوا استفاده می کنند . در هلیکوپتر ها این وظیفه بر عهده ی ملخ اصلی است اما در کوادکوپتر ها 4 ملخی که دارای زوایای متفاوتی نسبت به یکدیگر هستند شرایط را برای بلند شدن دستگاه فراهم می کنند . کوادروتور با بهره گیری از 4 موتور و ملخ مجزا و چرخش دو به دو معکوس این موتور ها نیروی گشتاور های ایجاد شده را خنثی می کنند و همین اختلاف فشار نیروی لازم جهت برخواستن دستگاه را فراهم می کند . در واقع طراحی مهندسی محصول و قرارگیری صحیح ملخ ها باعث می شود تا این مدل پروازی این چنین نرم و استیبل پرواز کند .

کاربرد کوادکوپتر کجاست؟

از کوادکوپترها و مولتی روتورها در مصارف گوناگون و مختلفی استفاده می شود ، متداولترین کاربرد آنها برای ساخت هلی شات یا کوادکوپترهای دوربین دار که مناسب تصویر برداری هستند استفاده می شود ، به طور کلی عوام مردم کوادکوپتر را با نام هلی شات می شناسند اما جالب است بدانید هلی شات تنها یکی از کاربردهای کوادکوپتر است ، در مورد کاراییهای این وسیله میتوانیم به موارد تفریحی و سرگرمی نیز اشاره کنیم که بسیاری از کوادکوپترها برای این امر ساخته و طراحی می شوند ، کوادکوپترهای مخصوص سرعت و مسابقات نوعی از این مولتی روتورها هستند.

  • طبقه بندی کوادروتور ها

انواع کواد کوپتر

کوادکوپتر ها در دسته بندی های مختلفی به مردم دنیا شناسانده شده اند که می توان به چند مورد از معروف ترین آن ها اشاره کرد . کوادکوپتر ها از نظر سایز و ابعاد به نانوکوادکوپتر ها ، مینی کوادکوپتر ها و کوادکوپتر ها طبقه بندی می شوند . نانوکوادکوپتر ها دارای ابعاد و سایز نسبتا کوچکی هستند که معمولا در یک کف دست قرار می گیرند و بسیار کم صدا هستند و برای پرواز در محیط های داخلی مورد استفاده قرار میگیرند . مدل های بسیار محدودی از این سری دارای دوربین هستند .
بعد از این گروه مینی کوادکوپتر ها دارای سایز بزرگ تری هستند مثلا به طور میانگین 15×15 سانتی متر ابعاد دارند و می توانند مجهز به یک دوربین نیز باشند .

بعد از این گروه دیگر کوادکوپتر ها دارای سایز های استاندارد هستند که حداقل از 30×30 سانتی متر شروع میشوند به بالا . استفاده از Drone ها در محیط های مختلفی امکان پذیر است اما باید به شرایط فیزیکی و محیطی نیز دقت کنید .

یکی دیگر از طبقه بندی های مهم این محصولات دسته بندی به سه گروهی هابی ، نیمه حرفه ای و حرفه ای است . معمولا مدل های بسیار زیادی طراحی و تولید می شوند که دارای آپشن ها و قابلیت ها و کیفیت دوربین متوسطی برای مصارف شخصی و تفریحی سرگرمی هستند .

دسته ی بعدی از آنجایی که دارای چند ویژگی تخصصی است در رده ی نیمه حرفه ای جای میگرد و دسته آخر نیز به دلیل دارا بودن ویژگی هایی من جمله GPS ، قابلیت بازگشت به خانه دقیق ، دوربین های بسیار باکیفیت ، برد رادیویی طولانی ، مدت زمان پروازی قابل قبول حدود 30 دقیقه و بالاتر در رده ی کوادکوپتر های تخصصی و یا هلی شات جای می گیرند .

تیم تولید محتوا پرشیاکالا
ارسال دیدگاه